Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Zdrave vesti Angikar Saša Đorđević preplivao Lamanš...

Angikar Saša Đorđević preplivao Lamanš...

(20 glasova, ocena 4.95 od 5)
Autor: Zdravije...   
subota, 14 avgust 2010 00:00

Lamans_start

Verujete li u sopstvene potencijale?

...a uz to je i vegetarijanac! Angikar Saša Đorđević iz Niša (na slici, neposredno posle podviga, pored zastave Srbije)), koji je čitaocima magazina Zdravije i veb sajta www.zdrazivot.com poznat i kao vlasnik kompanije Beyond, lidera u distribuciji organskih proizvoda, preplivao je Lamanš!!! Ovaj podvig gdin Đorđević je ostvario za 19 sati i 24 minuta i postao prvi verifikovani državljanin Srbije koji je to učinio po  najstrožim pravilima, što znači da je od opreme na sebi mogao da ima samo kupaće gaćice, običnu plivačku kapicu i naočare...

Preplivavanje je pratio brod i zvanični sudija iz asocijacije koja nadgleda i verifikuje rezultate i ispravnost. Plivaču pri tome nije dozvoljeno da dodirne brod već mu se hrana i napici spuštaju u vodu pomoću kanapa ili štapa sa držaljem. Temperatura vode je oko 16 stepeni, što je jedan od najvećih izazova za plivače.

Angikar Saša Đorđević je plivao za Šri Činmoj ultramaraton tim, poznat po organizaciji trka na ekstremne distance. Inače zanimljivo je da ovaj 39-godišnji Nišlija počeo da se intenzivno bavi plivanjem tek pre 10 meseci kada je sebi odredio cilj da prepliva Lamanš, što je po mnogima najteži plivački poduhvat. Ovakvo dostignuće je neretko kruna uspešnih karijera plivača dugoprugaša koji se usude da pokušaju ovakav poduhvat.

Posle_Lamansa_mala“Ja sam potpuni amater u plivanju. Treniram plivanje samostalno tek 10 meseci ali verovao sam da mogu da postignem ovaj naizgled nemoguć zadatak. Ja zaista verujem da ne postoji limit našim dostignućima i da je on tamo gde ga mi zacrtamo u našem umu. Znao sam da moje telo to ne može da postigne, ali da ja to mogu, jer sam od svog učitelja meditacije Šri Činmoja naučio da je ljudski duh daleko nadmoćniji od tela i da koristeći tehnike koncentracije, vizualizacije i meditacije možemo da dopremo do niscrpnih izvora energije koji se nalaze duboko u nama", izjavio je hrabri plivač, i dodao: "Koristeći ove tehnike, koje praktikujem već 20 godina, crpeo sam energiju iznutra i tako uspeo da nadoknadim svo neiskustvo i desetine godina intenzivnog (ne)bavljenja plivanjem. Pošto sam morao da plivam sporijim ritmom, veoma jake struje u kanalu su doprinele da sam morao da plivam preko 40 kilometara umesto uobičajenih 35, kilometara što je produžilo moje plivanje za 2-3 sata. Ali to mi nije smetalo jer sam se metalno pripremio da ostanem u vodi koliko god je potrebno dok ne ostvarim svoj san.”

Ovaj svoj poduhvat Angikar Saša Đorđević je posvetio harmoniji, miru i ljubavi u svetu i to simbolično označio tako što je svoje plivanje započeo i završio paljenjem baklje koju je dobio od organizatora manifestacije Trke harmonije sveta (World Harmony Run) koja je nedavno prošla kroz Srbiju na svom putu preko 100 zemalja sveta. Dok je on plivao, baklja ga je pratila na brodu na kome je takođe bila istaknuta zastava Srbije.

Certifikat_preplivavanja

I sertifikat je tu...

Za one koji su posumnjali u verodostojnost ove informacije, morali smo, naravno, da pribavimo i materijalni dokaz (osim fotografija).

Dakle, pred vama je sertifikat koji dodatno dokazuje Angikarovo preplivavanje La Manša.

Nadamo se da će ovaj dodatni dokaz biti dovoljno svedočanstvo o ovom veličanstvenom podvigu.

Zahvaljujemo se onima koji su tražili da pribavimo i ovaj dodatni dokaz.

Redakcija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano sreda, 01 avgust 2012 10:06
 

Komentari   

 
+3 #1 oblak 14-08-2010 07:38
Znam da svasta covek moze da postigne kad ima volju, ni ja nisam neki sportista al sam ipak trcao maratone i jedan ultramaraton (75 km) ali preplivavanje Lamansa je da ti pamet stane... Izgleda, stvarno nema granica ljuskim mogucnostima kad covek ima hrabrosti i vere
Citat
 
 
+2 #2 pera 14-08-2010 18:04
Alal vera čoveče! Svaka čast, sjajan podvig, nema šta! Živ bio...
Citat
 
 
+2 #3 dejan 19-08-2010 15:07
Dakle ovo je nesvakidasnje.. . kome jos moze da padne na pamet da preplivava Lamans, pri tom je covek situiran ocigledno ozbiljan biznismen i jos u oblasti zdrave hrane, pa jos i vegetarijanac, ocigledno da vodi racuna i o svom duhovnom zdravlju... svaka cast. Ovo je potvrda da dobre stvari samo dobro mogu da donesu
Citat
 
 
-1 #4 boki 01-09-2010 01:42
Pitanje za Gospodina PRVOG SRBINA, koji je "preplivao" Lamans :
kako to da vam se ime ne nalazi na spisku plivaca koji su Lamans preplivali, a spisak se nalazi na sajtu koji belezi preplivavanje obe federacije i azuriran je poslednji put 31. avgusta.
Web stranica : dover.uk.com
Ili je vase plivanje jos jedno u nizu podviga koji nisu provereni i koji su propraceni od strane neinformisanih i neprofesionalni h novinara ?
Citat
 
 
0 #5 gk 01-09-2010 13:14
Odgovor za Bokija: Hvala Vam na skepticizmu. Time što ste nas naterali da nabavimo sertifikat o preplivavanju, učinili ste još uverljivijim ovaj tekst koji smo mi prvi objavili od svih medija u Srbiji. Inače, vrlo pedantni Englezi nisu baš previše ažurni na svom sajtu www.dover.uk.com. Sajt se po ovom pitanju ažurira tek pred kraj godine. Nadamo se da će ovaj sertifikat do tada biti ipak dovoljno uverljiv...
Citat
 
 
+3 #6 boki 03-09-2010 01:58
Cestitam Gospodinu Djordjevicu na uspesno preplivanom Engleskom Kanalu.
S postovanjem,
Bojan Cingi
rodjen u Pancevu (Srbija)
ziveo u Novom Sadu (Srbija)
nacionalnost ?
preplivao Engleski Kanal 1995 za 10sati i 9min,
ali davno otpisan i zaboravljen te vas clanak,o stvarno velikom uspehu, ali sa manjkom nekih podataka, nije nista novo i neuobicajeno.
Izvinjavam se na opravdanom skepticizmu
Citat
 
 
+1 #7 gk 03-09-2010 09:34
Poštovani Bojane, baš kao što smo i napisali u uputstvu za korišćenje mogućnosti komentarisanja, SVI KOMENTARI su nam dragoceni. A nekamoli oni koji nas nateraju da budemo još bolji i informativniji. Baš takav je i Vaš komentar. Drago nam je, ponosni smo, da postoje i drugi ljudi sa ovih prostora koji su preplivali Lamanš, koji su, na bilo koji (zdraviji...) način, prevazišli sebe. Mi svakako nismo sajt koji bi delio ljude prema njihovoj nacionalnoj pripadnosti. Zato je možda trebalo napraviti malo drugačiji naslov, slažem se. Zato smo ga sada i promenili. Pisaćemo o ovoj temi još. A i raspitaćemo se koji su naši zemljaci još preplivali Lamanš. Ne gledajući u krštenicu :) A Vama takođe čestitamo na sjajnom podvigu.
Citat
 
 
+4 #8 Miodrag 24-12-2010 06:06
Ovaj clanak treba procitati 100 puta!
Citat
 
 
+1 #9 Admin 23-02-2012 18:11
Svaka čast gospodinu Đorđeviću!
Citat
 
 
0 #10 Guest 04-02-2015 11:40
Nišlija, Angikar Saša Đorđević postavio je krajem prošle godine novi svetski rekord za najduži Lamanš triatlon na svetu ukupne dužine 742km.
Distancu od Dovera u Engleskoj do Hajdelberga u Nemačkoj on je prešao u vremenu od 5 dana 6 sati i 17 minuta Saša je prvo preplivao Lamanš dužine 35 km potom vozio bicikl 580 km a zatim trčao 3 maratona dužine 127km.
(opširnije na http://www.trcanje.rs/vesti/nislija-postavio-novi-svetski-rekord-za-lamans-triatlon/
Citat
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark