Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ličnosti Učitelji Zdraviji život uz Džin Karper

Zdraviji život uz Džin Karper

(0 glasova, ocena 0 od 5)
Autor: Zdravije...   
utorak, 02 oktobar 2012 02:00

2 7 april Dzin Karper


Džin Karper (Jean Carper) je najprodavaniji autor Njujork Tajmsa i jedan od vodećih svetskih autoriteta u domenu očuvanja zdravlja i zdravije ishrane. Autorka je brojnih knjiga koje su prevedene na 15 različitih jezika i prodaju se u celom svetu...

Zahvaljujući svom bestseleru „Zaustavite starenje sada!“ dobija nagradu za izvrsnost u novinarstvu Američkog društva za starenje. Knjiga se bazira na teoriji starenja izazvanog gomilanjem slobodnih radikala i promoviše upotrebu određenih vitamina, minerala, lekovitog bilja i namirnica karakterističnih po svojim svojstvima za usporavanje starenja.

Na veliki odjek naišla je i njena najnovija knjiga "100 jednostavnih stvari koje mogu učiniti da sprečite Alchajmerovu bolest i senilni gubitak memorije“, napisana pošto je Karperova otkrila da i sama nosi glavni gen za ovu bolest. Sadržaj knjige ima za potporu više od dve stotine istraživačkih radova.

Šta vas drži podalje od razvoja Alchajmerove bolesti? Neke od uvreženih preporuka koje smo izdvojili su, svakako, pešačenje, jer hodanje jača memoriju; jabuke, jer stimulišu stvaranje neurotransmitera acetilholina, što čini i osnovu lekova za Alchajmerovu bolest, prema istraživačima sa Univerziteta Masačusets; uvođenje noviteta, jer moždane ćelije bivaju stimulisane kad mislite ili radite nešto dotad nepoznato uobičajenom repertoaru; kari obrok, jer je osnovni sastojak karija - kurkuma poznata i po tome da sprečava oštećenja mozga poput Alchajmera i poboljšava pamćenje.

Aktivnost i zdravija ishrana čuvaju bistrinu uma do poznih godina.

Dodatni info i izvor 1

Dodatni info i izvor 2

Dodatni info i izvor 3Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano petak, 05 oktobar 2012 18:55
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži