Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ličnosti Učitelji Lekar koji je proslavio napitak - med i sirće

Lekar koji je proslavio napitak - med i sirće

(2 glasova, ocena 3.50 od 5)
Autor: Zdravije...   
petak, 15 jun 2012 12:00

9 13 april D K DzervisDr Deforest Klinton Džervis, američki lekar iz Vermonta, ostao je najviše zapamćen po svojim radovima na temu narodne medicine. Godine 1958. napisao je knjigu "Narodna medicina"... Ovaj vodič za dobro zdravlje lekara dr Džervisa iz Vermonta, na listi Njujork Tajmsa slovila je kao bestseler čitave dve godine i prodata je u preko milion kopija.

Dr Džervis je preporučivao kasnih pedesetih godina prošlog veka mešavinu celog jabukovog sirćeta i meda, što je davalo jedinstveni produkt tzv. „honegar“ („sirćomed“), lekoviti tonik, ali i koristan napitak za alkalizovanje organizma.

Pored toga što ga je proslavilo otkriće „sirćomeda“, Džervis je bio vatreni zagovarač konzumiranja morske trave, algi, ribe, kukuruza i jabuka i još tada je upozoravao na belo brašno, beli šećer i obrađenu hranu.

Zašto „sirćomed“? Jabukovo sirće sadrži važne vitamine uključujući i beta-karoten kao i kiseline, enzime i puno minerala. Mešanje meda sa jabukovim sirćetom i limunovim sokom je, recimo, alternativno rešenje za lečenje astme, ali i kombinacija jabukovog sirćeta i meda takođe može pomoći da ublažite glavobolju.

Prema rečima dr Džervis, konzumiranje jabukovog sirćeta podstaći će brže sagorevanje sala umesto da se ono skladišti u telu. Dodavanje meda ovakvoj ishrani potpomoći će varenje, ali i smanjiti jak, oštar ukus sirćeta. 

Pomešajte zato kašiku jabukovog sirćeta i meda u čaši vode i pijte čašu barem dva puta dnevno pre jela, tokom najmanje dve nedelje. Pogotovu ako nemate osetljivu sluzokožu želuca. 

Nazdravlje!


Dodatni info i izvor 1

Dodatni info i izvor 2Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano četvrtak, 14 jun 2012 07:09
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark