Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ličnosti Učitelji Još jedan osvrt na Ljubav

Još jedan osvrt na Ljubav

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
nedelja, 03 februar 2013 02:00

BertHelinger

Izuzetno priznat i cenjen kao terapeut u rodnoj Nemačkoj, ali i u drugim zemljama, Bert Helinger se, ipak, nije oduvek bavio terapeutskim radom. Dvadeset godina je bio sveštenik, misionar među Zulu narodom u Africi...

 

Tada sledi njegovo interesovanje za psihoanalizu i porodičnu sistemsku terapiju. Iz dugogodišnjeg proučavanja postojećih praksi i znanja, rođeno je jedno novo, za mnoge značajno, osvežavajuće i od velike pomoći za lični preporod i isceljenje. Helinger je, naime, razvio inovativan način rada sa porodicama koji deluje na najdubljem egzistencijalnom nivou.

U središtu pažnje je duša kao stvarni nosilac psihičke moći, kako je viđeno u ovom sistemu.
Poredak ljubavi, o kome govorimo, formulisan je na temelju opažanja slučajeva hiljada porodica, ali i Helingerovog poimanja rada savesti na sistemski način. Tako se neki poreci u praksi pokažu kao destruktivni i dovode do patnji, bolesti i smrti. Oni drugi, kojima se teži i koji nisu nedostižni, pak, vode do prosvetljene ljubavi, do momenta kada suštinski poštujemo druge u svojoj porodici i činjenicu da oni imaju svoju sudbinu kao i mi sami.

Dodatni infoOstali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano četvrtak, 07 februar 2013 06:49
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark