Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ličnosti Poznate ličnosti Principi koji zaista menjaju život

Principi koji zaista menjaju život

(0 glasova, ocena 0 od 5)
Autor: Nenad Basarić   
subota, 13 septembar 2014 02:00

LjubisaJovanovic

Dr Ljubiša Jovanović iz Velike Plane je specijalista pulmolog, ali i književnik, sa pet objavljenih naslova. U šesti, upravo štampani roman, uključio je najpozitivnije utiske iz "Porodičnog bukvara" Milice Novković...

U životu nema slučajnosti

"Svaka je slučajnost u životu isključena. Uverio sam se u to bezbroj puta. Isto potvrđuje i dolazak "Porodičnog bukvara" Milice Novković u moju porodicu preko moje supruge dr. Danijele, koja ga je kupila u pravi čas, kada je naša kći Milica-Mila ušla u treću godinu života, ključnu u njenom vaspitanju", seća se dr Jovanović svog prvog susreta sa ovom temom.

Kao lekari, Danijela i Ljubiša su bili prijatno iznenađeni suštinom opisanog sistema vaspitanja, jer, kako nam je Ljubiša rekao, ova knjiga omogućava ostvarivanje 3 ključna principa vrline u životu: razvoj emocionalne, umne i duhovne inteligencije sa normalnim razvojem nagona, kao izvora života, zajedno sa psihičkim i telesnim zdravljem!

Ljubav kao ključ

Kako je Danijela bila zauzeta spremanjem specijalističkog ispita, Ljubiša se prihvatio ozbiljnog proučavanja "Porodičnog bukvara".

Ne samo kao zainteresovani roditelj i lekar, nego i kao pisac koji se godinama bavi talasnom psihotelesnom dinamikom čije mu je poznavanje omogućilo da lakše zaroni u suštinu stvaralačkog vaspitanja, ispitujući njegove mogućnosti za primenu u praksi, zainteresovao se za knjigu ne samo zbog svoje porodice, nego i zbog ostalih kojima bi ona mogla biti od koristi u formiranju stvaralačke svesti.

Nezavisno od autorke pomenute knjige došao je na ideju o osnivanju Pokreta za stvaralački svet pod imenom "Radosnici" zasnovanog na osnovnim principima stvaralačkog vaspitanja.

Poruka dr Ljubiše Jovanovića za bolji svet

"Ljudi se rađaju sa ogromnim potencijalima, emocionalnim, misaonim, duhovnim, nagonskim, čulnim i telesnim koji se, nažalost, u savremenom svetu sve teže ostvaruju zbog pogubnog dejstva nasilja u vidu prinuda!

One štetno deluju, udružene, na osnovne emocije, rušeći njihovu ravnotežu i harmoniju, neophodne za prenošenje pokretačke energije bez koje dolazi, lančano, do poremećaja u radu, razvoju i rastu emocionalne, misaone i duhovne inteligencije, izvora života, čula i telesnih organa sa brojnim posledicama na emocionalnom, misaonom i telesnom nivou, ispoljavajući se u vidu psihičkih i fizičkih bolesti.

Tako prisile ometaju pojavu prirodnog zadovoljstva, primoravajući ljude da posežu za veštačkim izvorima, umanjuju dobrotu, vrhunsku, stvaralačku radost, i sreću na kojima počiva ljubav.

A bez nje je otežano, pa čak i nemoguće, formiranje stvaralačke svesti kao ključa stvaralačkog vaspitanja!" 

Dodatni infoOstali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano sreda, 10 septembar 2014 21:07
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark