Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ličnosti Poznate ličnosti Nema opštih pravila za zdravlje

Nema opštih pravila za zdravlje

(6 glasova, ocena 4.83 od 5)
četvrtak, 05 jul 2007 02:00
Indeks članka
Nema opštih pravila za zdravlje
Strana 2
Sve strane
237.jpgAnica Dobra je glumica koja sa podjednakim uspehom glumi i na srpskom i na nemačkom jeziku (u Nemačkoj je poznata isto koliko i u Srbiji). Ostvarila je niz zapaženih uloga na filmu i u pozorištu (Mala, Sabirni centar, Točkovi...) a uskoro će se pojaviti i u najnovijem domaćem filmu Ljubav i drugi zločini... A njen zdraviji stil života je, zaista, specifično - njen.Moj način

"Davno sam osetila šta mi prija, a šta ne i po jednostavnom principu "crno - belo" shvatila šta je za mene dobro. Mnogo kasnije počelo je da se priča o zdravom životu, pozitivnim mislima i onda sam mogla da vidim kako moj način života može da se upakuje u to, ali ja ga prosto nazivam - "moj način života", i ne bih se određivala da li je zdrav ili ne." Anica Dobra

Anica Dobra nerado daje intervjue. Iako umorna od napora zbog snimanja novog filma, pristala je na razgovor jer tvrdi da je "Zdrav život" jedan od retkih časopisa koji bi kupovala, a da je tematika zdravijeg života, "ono nešto" što smatra esencijalnim.

"Volim da znam šta se dešava na tom polju. Interesantno mi je kad pročitam da Srbija ima jednog usamljenog proizvođača nerafinisanog ulja, ili da postoji čovek koji gaji piliće koji slobodno trče, s tim da nijedno pile ne proda u Srbiji, već sve izvozi. Zanima me da znam koliko smo svesni. U kakvim burnim vremenima živimo, čini mi se da smo čak na relativno visokom nivou u odnosu na to koliko se sa nekih zvaničnih nivoa tom pitanju pridaje pažnja".

U Nemačkoj zdravlje nema alternativu

Nenad Basarić: Šta tebi prija, a šta - ne?
Anica Dobra: Da pođemo od onoga od čega se živi, neću da kažem od ljubavi, ali od - hrane (smeh). Ne verujem u tezu da postoji zdrava hrana, već smatram da su ljudi različiti i da nekome određena hrana može predstavljati otrov, a drugima lek. Uradila sam test na hranu, to je biorezonansna terapija, fenomenalna stvar. Ispostavilo se, sve ono što sam kao klinka odbacivala, muljala po ustima sve dok ne odem u sobu i bacim iza komode (što se na kraju, naravno otkrilo) umesto kroz prozor - to u principu i ne treba da jedem, iako su to stvari koje u principu i nominalno važe kao jako zdrave. U mom slučaju, sve žitarice, naročito integralne su katastrofa. Takođe, dijete po krvnim grupama ne smatram sjajnim...

Jabuke ipak nisu za mene

Takođe nemam toleranciju na mnoge namirnice koje važe za zdrave: paradajz, spanać, grožđe, jabuku! Ceo život poštujem izreku "An aple a day keeps the doctor away" ("Jedna jabuka dnevno i ne treba ti doktor"), jedem jabuku, a ona jede mene i bilo je pravo olakšanje saznati da ne moram više da ih jedem. Kažu: kad se detetu stavi švedski sto sa milion boja, različitih jela, ono tačno zna šta mu treba i količinski i u svemu, da ga nikako ne treba terati vidi ovo, ono.

Homeopatija je unapređenje sebe

Od početka devedesetih se lečim homeopatski. Zahvalna sam na ljudima koje upoznajem u pravom trenutku, koji me upute u nekom smeru i to smatram mojom velikom privilegijom. Možda je moj talenat da to prepoznam, ali tako je bilo sa homeopatijom i prepoznala sam se u tom načinu lečenja, ne kad bolest nastupi već u smislu preventive, kako fizičke tako i psihičke, jer sve ide iz glave. Na svim nivoima čovek kroz homeopatiju čovek može sebe, ako ne da leči, ono da unapredi.


Poslednje ažurirano petak, 14 mart 2008 22:03
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark