Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ličnosti Poznate ličnosti Da li znate da je Aleksandra Kovač na makrobiotici

Da li znate da je Aleksandra Kovač na makrobiotici

(0 glasova, ocena 0 od 5)
utorak, 05 septembar 2006 02:00
Indeks članka
Da li znate da je Aleksandra Kovač na makrobiotici
Strana 2
Sve strane
210.jpgAleksandra Kovač (33), pop-soul muzičarka, oduvek je živela zdravije od većine muzičara, ali je sve do pre nekoliko godina malo vodila računa o svojoj ishrani. Danas je na makrobiotici, ali i na jogi... Zašto?

Kada sa damom koja živi zdravije sednete u makrobiotičko-vegetarijanski restoran ("Priroda" - op.a.), a ona umesto očekivane vodice, negazirane naravno, naruči "bančicu" (kineski zeleni čaj, omiljeno piće makrobiotičara), tu vam odmah bude jasno da imate posla sa nekim ko natprosečno promišlja priču o svom životu. Pa razgovor poteče baš kao što banča teče niz grlo: toplo, nežno, ugodnije, a prirodnije teško da se zamisliti može.
Ako odete na http://www.aleksandrakovac.com, među ostalim sekcijama, koje su očekivane za jedan sajt pop-soul muzičarke, naći ćete i dugmence pod imenom "KUCEMACE". Klikom na to dugmence, ući ćete u vrt iznenađenja, u vidu galerije kuca i maca, za koje će se ispostaviti da možda čekaju i na - vas (vidi fotke, gore desno). To će vam u prvi mah možda i izgledati kao... u trendu je da ako si slavan budeš i human, da pomažeš siromašne, bolesne, gladne... da se zalažeš za bolji život životinja. Pa i to je u redu, čak i ako je tako. Važno je da deluje pozitivno. Na sve pobrojane.

Životni preokret
Ali, ovde je, poverovaćete svom novinaru, naprosto reč o životnom stilu, osobe koja širi divnu pozitivnu energiju oko sebe, bez obzira na to da li se radi o ljudima, životinjama ili živom svetu uopšte. I koja voli prirodu i prirodno. I živi u skladu sa tim.

Goran Kojić: Kada je sve to počelo?
Aleksandra Kovač: Pa, bilo je to pre otprilike 5-6 godina. Do tada sam bila tipično gradsko dete, sa svom tom ljubavlju prema urbanom, savremenom, ubrzanom tempu življenja. A onda sam odjednom shvatila da to nije to, da postajem rob tih savremenih aparata. I odlučila sam da se vratim prirodi, u punom smislu reči.
G.K.: To je priroda koja nije u vidu izleta u Košutnjak, sa neizbežnim roštiljem?
A.K.: (smeh) Ma ne, nikako... To jeste šuma, to jeste polje, livada, reka, ali to je bliski kontakt sa prirodom, sa biljakama, sa životinjama, koje mi daju svoju blagost.
G.K.: To sa životinjama na kraju se pretvorilo u pravu humanitarnu akciju udomljavanja kučića i mačića...
A.K.: Da, to me baš motiviše. Do sada sam, za nepune dve godine, udomila preko 60 nezbrinutih kuca i maca. Malo više ovih prvih. I to ne samo preko mog sajta, nego i tako što dajem oglase na radiju u Beogradu i Subotici. Pa kad se zainteresovani jave, ja onda moje ljubimce uzmem iz jednog prihvatilišta sa kojim imam saradnju, i gde sam renovirala jedan boks, pa ih vozim onima koji mi se učine dobrim za njihovo udomljavanje.
G.K.: I tako se razmenjuje mnogo, mnogo pozitivne energije...
A.K.: Ja upravo to volim. Prija mi ta blagost svih, radost svih koji učestvuju u tome što radim. Bez nervoze, panike...

Joga za lepši dan
G.K.: Živite dosta dinamično. Da li stižete da se rekreirate?
A.K.: Moja omiljena rekreacija je joga. Radim je gotovo svakodnevno, eventualno svaki drugi dan. Pre šest-sedam godina jedna drugarica me je pozvala na jogu, pa sam za godinu i po savladala sve što je trebalo da je radim kući. Kad ustanem, ja obavezno sebi skuvam banča čaj, pa onda radim jogu...


 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži