Savet dana

  • Hrana iz plastenika, koja je izložena intenzivnijem UV zračenju, kao i hormonskim preparatima zbog oprašivanja, mora biti podvrgnuta kontroli pre prodaje. Rano voće, pre svega jagodičasti proizvodi, veoma brzo sazrevaju, tako da se ne vodi računa o karenci (vremenu prestanka dejstva zaštitnog sredstva). Tako su jagode najčešći izvori pesticida, što kod jednog dela dece i…

    Opširnije...

Kuda idemo?

  • Aforizam Fridriha Ničea "Šta ti kaže tvoja savest? - Budi ono što jesi", jasno nam govori o stepenu otuđenosti čoveka od sebe samog, od svoje prirode i odvojenosti od svoje suštine. Ali šta je to što čini moju suštinu, to što jesam, to što zovem JA ili EGO?

    Opširnije...

Najbolje ocenjeno

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Lepota Sredstva Alge pouzdan partner protiv gojaznosti

Alge pouzdan partner protiv gojaznosti

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
četvrtak, 19 novembar 2009 05:05

Utorak_30_mart_Alge_su_najbolja_dijetaMada još uvek ne tako često servirane na našoj trpezi, morske alge svakako zaslužuju jedno povlašćeno mesto, što zbog bogatstva nutrijentnim sastojcima što zbog novijeg otkrića da upravo alge mogu držati “ključ” u borbi protiv gojaznosti.

Istraživački tim predvođen dr Lejn Braunli i prof. Džef Petersonom sa Univerziteta Njukasl u Engleskoj, utvrdio je da dijetna vlakna alge imaju sposobnost da smanjuju preuzimanje masnoća iz hrane za više od 75 %!

Alginat, prirodno vlakno iz morske alge, pokazao se boljim dijetalnim rešenjem od većine danas raspoloživih tretmana, a istraživači smatraju da će dodatak ovih prirodnih vlakana uobičajenoj ishrani ostvariti takav efekat da bi čak tri četvrtine masnoća iz jednog pojedenog oborka jednostavno samo ”prolazilo” kroz telo.

Istraživanje je deo trogodišnjeg projekta preduzetog sa ciljem postavljanja novih regulacija od strane European Food Safety Authority, gde se akcenat stavlja na naučnu zasnovanost tvrdnje bilo kog “blagotvornog” uticaja određenog proizvoda.
"Gojaznost predstavlja ozbiljan problem, a mnogi doživljavaju pravim izazovom da se pridržavaju propisanog režima ishrane i određenog programa vežbi”, kazao je dr Braunli i dodao da "alginat ne samo da imaj ogroman potencijal u održavanju optimalne telesne težine već se uz njega povećava i ukupan unos korisnih vlakana tokom obroka”.

Dodatni info


Ključne reči u članku (za pretragu povezanih članaka):

Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano utorak, 30 mart 2010 08:26
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark