Savet dana

  • Svako treba preuzeti onaj deo posla koji ne radi sa tolikom mukom i mnogi svakodnevni poslovi su poslovi koji se rade s mukom naravno, ali ih je neophodno uraditi. Ako muškarac voli pranje sudova, on to treba da preuzme...

    Opširnije...

Kuda idemo?

  • U trenucima posle (po)rađanja i majka i dete potpuno su ispunjeni opijatima koje su proizveli njihovi organizmi, što dovodi do besprekornog uspostavljanja veze i zavisnosti između deteta i majke. Na taj sveti čin danas se u skladu s vremenom u kojem živimo često gleda kao na medicinski problem, čime se još više doprinosi odvajanju čoveka,…

    Opširnije...

Najbolje ocenjeno

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Lepota Sredstva Alge pouzdan partner protiv gojaznosti

Alge pouzdan partner protiv gojaznosti

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
četvrtak, 19 novembar 2009 05:05

Utorak_30_mart_Alge_su_najbolja_dijetaMada još uvek ne tako često servirane na našoj trpezi, morske alge svakako zaslužuju jedno povlašćeno mesto, što zbog bogatstva nutrijentnim sastojcima što zbog novijeg otkrića da upravo alge mogu držati “ključ” u borbi protiv gojaznosti.

Istraživački tim predvođen dr Lejn Braunli i prof. Džef Petersonom sa Univerziteta Njukasl u Engleskoj, utvrdio je da dijetna vlakna alge imaju sposobnost da smanjuju preuzimanje masnoća iz hrane za više od 75 %!

Alginat, prirodno vlakno iz morske alge, pokazao se boljim dijetalnim rešenjem od većine danas raspoloživih tretmana, a istraživači smatraju da će dodatak ovih prirodnih vlakana uobičajenoj ishrani ostvariti takav efekat da bi čak tri četvrtine masnoća iz jednog pojedenog oborka jednostavno samo ”prolazilo” kroz telo.

Istraživanje je deo trogodišnjeg projekta preduzetog sa ciljem postavljanja novih regulacija od strane European Food Safety Authority, gde se akcenat stavlja na naučnu zasnovanost tvrdnje bilo kog “blagotvornog” uticaja određenog proizvoda.
"Gojaznost predstavlja ozbiljan problem, a mnogi doživljavaju pravim izazovom da se pridržavaju propisanog režima ishrane i određenog programa vežbi”, kazao je dr Braunli i dodao da "alginat ne samo da imaj ogroman potencijal u održavanju optimalne telesne težine već se uz njega povećava i ukupan unos korisnih vlakana tokom obroka”.

Dodatni info


Ključne reči u članku (za pretragu povezanih članaka):

Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano utorak, 30 mart 2010 08:26
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark