Savet dana

  • Gojaznost nije uzrok visokog krvnog pritiska, niti srčanog udara. I gojaznost i visok krvni pritisak potiču od istog uzroka. Baveći se problemom gojaznosti, samim po sebi, mi napadamo manifestaciju, a ne uzrok ovih bolesti. Koji je uzrok gojaznosti, srčanih i moždanih udara i dijabetesa? Jednostavno rečeno: jedemo pogrešnu hranu...

    Opširnije...

Kuda idemo?

  • U trenucima posle (po)rađanja i majka i dete potpuno su ispunjeni opijatima koje su proizveli njihovi organizmi, što dovodi do besprekornog uspostavljanja veze i zavisnosti između deteta i majke. Na taj sveti čin danas se u skladu s vremenom u kojem živimo često gleda kao na medicinski problem, čime se još više doprinosi odvajanju čoveka,…

    Opširnije...

Najbolje ocenjeno

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Lepota Saveti Kineska medicina izbeljuje kožu prirodno

Kineska medicina izbeljuje kožu prirodno

(1 glas, ocena 4.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
utorak, 10 maj 2011 12:00

22_april_Uskoro_bezbednije_kreme_za_izbeljivanje_kozePoneko će vam reći “sve ću istrpeti za lepotu”! Ali, zdravlje je ipak na prvom mestu, zar ne? Kada je o kozmetici reč, čak se i u pojedinim kremama za negu kože lica kriju materije vrlo štetne po zdravlje. Zato treba pametno birati neškodljivu alternativu... Naučnici tajvanskog medicinskog fakulteta "Kaohsiung", predvođeni autorom nedavne studije na ovu temu, dr Hui-Min Vangom, imaju jedno takvo rešenje, za izbeljivanje kože, ali koje ovog puta dolazi iz prirodne, tj. iz tradicionalne kineske medicine.

Konkretno, reč je o zimzelenom rastinju latinskog imena Cinnamomum subavenium koje je bliski rođak drveća čija je unutrašnjost kore zapravo izvor cimeta.

"Toksične kreme za izbeljivanje kože predstavljaju sve veću pretnju za zdravlje žena, posebno u Aziji", upozorio je Vang. "Nadamo se da će naš proizvod pružiti sigurniji, prirodniji način za posvetljenje kože. Krema na temelju ovih biljnih sastojaka mogla bi biti dostupna u prodavnicama za samo godinu dana."

Na izvornoj stranici možete pročitati više o proceduri kojom su se naučnici poslužili na putu do ovog revolucionarnog kozmetičkog otkrića. Tradicionalna medicina još jednom pobeđuje!

Dodatni info i izvor

Dodatni info i izvor 2

Dodatni info i izvor 3Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano utorak, 10 maj 2011 17:23
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark