Savet dana

  • Osećam da je jedan od načina da se ljudi mogu zaista pokrenuti - da budu u prisustvu dobrih uzora. Ukoliko imate dobar model ispred vas, nekoga ko živi te principe, ko se pokrenuo na prvi korak, to vas može stvarno inspirisati na akciju. Uloga dobrog uzora je ono što mnogim ljudima nedostaje u današnje vreme...

    Opširnije...

Kuda idemo?

  • U trenucima posle (po)rađanja i majka i dete potpuno su ispunjeni opijatima koje su proizveli njihovi organizmi, što dovodi do besprekornog uspostavljanja veze i zavisnosti između deteta i majke. Na taj sveti čin danas se u skladu s vremenom u kojem živimo često gleda kao na medicinski problem, čime se još više doprinosi odvajanju čoveka,…

    Opširnije...

Najbolje ocenjeno

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Lečenje Tradicionalna medicina Neslućena lekovitost hidroterapije

Neslućena lekovitost hidroterapije

(2 glasova, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
utorak, 29 mart 2011 02:00

21_28_feb_Voda_umesto_apoteke Naizmeničan mlaz hladne vode koja stimuliše i površinski skuplja krvne sudove, a podstiče protok krvi ka unutrašnjim organima, pa zatim tople, ili čak vruće, koja opušta, širi krvne sudove i pročišćava tkiva - čine lekovitu igru, samo jednu od mnogih koje nudi hidroterapija...

Za otkriće hidroterapije, kakva se danas pruža kao opcija u lečilištima širom sveta, možemo zahvaliti Sebastijanu Knajpu, nemačkom svešteniku iz 19. veka koji je čvrsto verovao da se svaka bolest može izlečiti uz pomoć vode i koji se rukovodio devizom da "neaktivnost oslabljuje, vežba ojačava, a, višak šteti”.

 

Danas znamo da će nam vruće kupke ublažiti bol u zglobovima, konstipaciju i respiratorne smetnje dok su hladne kupke idealne da ublaže groznicu i pomognu nam da se izborimo protiv umora.

Mlake kupke, u kojoj je telo uronjeno do vrata u vodu nešto hladniju od temperature tela, koriste se za tretman nesanice, kod emocionalne uznemirenosti i za nalete vrućine koji su česti u menopauzi.

Jedan predlog - hodanje po hladnoj vodi. Napunite kadu sa 30 cm hladne vode i dva minuta hodajte kroz nju, tako da svaki put podižete stopala potpuno izvan vode. Koristite zaštitnu podlogu. Nakon izlaska iz kade, obujte tople čarape. Ovu vežbu možete izvoditi u jutarnjim satima kako biste stimulisali cirkulaciju, ali i uveče, da lakše dozovete san na oči..

Dodatni infoOstali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano četvrtak, 31 mart 2011 11:43
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark