Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Lečenje Tradicionalna medicina Neslućena lekovitost hidroterapije

Neslućena lekovitost hidroterapije

(2 glasova, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
utorak, 29 mart 2011 02:00

21_28_feb_Voda_umesto_apoteke Naizmeničan mlaz hladne vode koja stimuliše i površinski skuplja krvne sudove, a podstiče protok krvi ka unutrašnjim organima, pa zatim tople, ili čak vruće, koja opušta, širi krvne sudove i pročišćava tkiva - čine lekovitu igru, samo jednu od mnogih koje nudi hidroterapija...

Za otkriće hidroterapije, kakva se danas pruža kao opcija u lečilištima širom sveta, možemo zahvaliti Sebastijanu Knajpu, nemačkom svešteniku iz 19. veka koji je čvrsto verovao da se svaka bolest može izlečiti uz pomoć vode i koji se rukovodio devizom da "neaktivnost oslabljuje, vežba ojačava, a, višak šteti”.

 

Danas znamo da će nam vruće kupke ublažiti bol u zglobovima, konstipaciju i respiratorne smetnje dok su hladne kupke idealne da ublaže groznicu i pomognu nam da se izborimo protiv umora.

Mlake kupke, u kojoj je telo uronjeno do vrata u vodu nešto hladniju od temperature tela, koriste se za tretman nesanice, kod emocionalne uznemirenosti i za nalete vrućine koji su česti u menopauzi.

Jedan predlog - hodanje po hladnoj vodi. Napunite kadu sa 30 cm hladne vode i dva minuta hodajte kroz nju, tako da svaki put podižete stopala potpuno izvan vode. Koristite zaštitnu podlogu. Nakon izlaska iz kade, obujte tople čarape. Ovu vežbu možete izvoditi u jutarnjim satima kako biste stimulisali cirkulaciju, ali i uveče, da lakše dozovete san na oči..

Dodatni infoOstali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano četvrtak, 31 mart 2011 11:43
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark