Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Lečenje Tradicionalna medicina Bez straha i bola u leđima

Bez straha i bola u leđima

(3 glasova, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
sreda, 16 mart 2011 02:00

14_18_feb_Akupresura_utisava_strah_i_bol_u_ledjimaUspešna akupresura uključuje postojanje jasne namere, jer je vrlo važno da nas nešto ne ometa dok je primenjujemo, uz pažljiv, ali odlučan pritisak odgovarajućih tačaka obostrano, izuzev mesta na sredini tela... Akupresura deluje brzo na akutna stanja, ali će redovnim primenjivanjem efikasno lečiti i hronične smetnje gde valja stimulisati odgovarajuće akupresurne tačke dva puta dnevno, 3-5 minuta svaku, obostrano.

KI 3 je tačka bubrežnog meridijana i nalazi se na unutrašnjoj strani stopala, na pola puta između Ahilove tetive i gležnja. Primenom pritiska i masiranja ove tačke, učinićemo da se širi toplota meridijanom bubrega i pokrenućemo isceljujuće procese u telu koje je u stanju pojačanog straha, ali će se na ovaj način efikasno ublažiti i hronična bol u donjem delu leđa.

Dodatni info i izvor 1

Dodatni info i izvor 2

Dodatni info i izvor 3

 


Ključne reči u članku (za pretragu povezanih članaka):

Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano sreda, 16 mart 2011 14:24
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark