Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Lečenje Tradicionalna medicina Ajurvedska formula protiv kandide

Ajurvedska formula protiv kandide

(7 glasova, ocena 3.86 od 5)
Autor: Zdravije...   
nedelja, 02 maj 2010 01:00
Indeks članka
Ajurvedska formula protiv kandide
Strana 2
Promena životnog stila
Sve strane

Ponedeljak_3_maj_Ajurvedom_na_kandidu

Šrilata Sureš, joga instruktor, u ovom tekstu približava nam kako da se, primenom ajurvedskih sredstava i procedura, izborimo sa kandidom. Nekontrolisani rast populacije gljivice Candida albicans u organizmu, povezuje se, inače, sa najrazličitijim simptomima. 

Pre svega, tu su stomačno nadimanje i gasovi, beličasti sloj na jeziku, mučnine, iscrpljenost, disbalans u respiratornom sistemu, infekcije genitalne regije, problemi sa kožom, kao i emocionalna neravnoteža...

Kandida se, piše Šrilata Sureš, mora lečiti, jer bi u protivnom svi sistemi u organizmu usporili svoju funkciju i postali ”zarobljeni” amom, stvarajući još pogodniju sredinu za razvoj gljivice. Posledice ni najmanje nisu naivne.

Ajurveda preporučuje holistički pristup rešavanju ovog problema, kako bi se ponovo uspostavio balans, što uključuje dijetni režim, promene u stilu življenja, te upotrebu lekovitog bilja i začina. Potrebno je strpljenje i potpuna posvećenost zdravlju.

U trudnoći, periodu dojenja ili uz mentalnu, emocionalnu i fizičku simptomatologiju, treba se konsultovati sa lekarom radi sastavljanja individualnog programa nakon izvršenog lekarskog pregleda.

Evo nekih saveta...

Izbegavajte:

Slatko, teško i hladno. Šećeri stvaraju sredinu koja olakšava rast gljivice. Slatko, teško i hladno otežavaju već oslabljenom sistemu za varenje i stvaraju unutrašnje toksine. Voćni sokovi i grožđe takođe nisu poželjni.

Konzumiranje ostataka hrane. Iako su iz frižidera, ostaci hrane su pogodni za razvoj buđi i bakterija, a i teže se vare od sveže pripremljenih namirnica.

Kofein, nikotin, alkohol i gazirana pića, kao i obrađenu, brzu hranu i rafinisana brašna, kvasni hleb i paste, stare sireve, pečurke i kikiriki te fermentisane namirnice gde se ubraja i sirće.Poslednje ažurirano petak, 09 decembar 2011 01:10
 

Komentari   

 
+1 #1 Nada 24-08-2011 08:17
Ja već korstim ajurvedske preparate.
Molim Vas uputite me gde mogu nabaviti
triphala guggul (s smolom)...arjun in..

Pozdrav Nada
Citat
 
 
+1 #2 Jelena 07-09-2011 20:57
Protiv kandide, preventivno i kada se pojavi, već godinama koristim jogurt sa acidofilnim bakterijama, bilo AB jogurt Subotičke mlekare ili neki drugi. Uspeva kako za mene, tako i za dete, kad treba. Smanjuje broj odlazaka kod ginekologa :)
Citat
 
 
0 #3 Guest 09-10-2012 16:07
hehehheheh i ja koristim taj jogurt :D, ne znam koliko je zdrav ali je svakako najukusniji, savršeni balans slanog i kiselog... :)))
Citat
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark