Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Lečenje Alternativna medicina Kao da nikad nije imala koksaki virus

Kao da nikad nije imala koksaki virus

(27 glasova, ocena 4.00 od 5)
subota, 01 maj 2004 02:00
koksaki.jpgNaše zdravlje je najčešće rezultat našeg načina života. To potvrđuje i slučaj Nade Radović iz Beograda, koja je pre pet godina preležala koksaki virus. Zahvaljujući prirodnoj terapiji pročišćavanja organizma i zdravoj ishrani, izborila se s tim virusom i izlečila i od drugih bolesti koje su je pre toga mučile.

Nada je pre pet godina počela da pati od povišenih temperatura, brzo se umarala i imala bolove u mišićima. Lekarski pregledi su utvrdili koksaki virus. Saznala je od lekara da se kod oko 5% pacijenata obolelih od ovog virusa posledice ispolje na srcu ili plućima. Nažalost, Nada je bila među tih 5%. U to vreme je još radila i išla na posao, ali se osećala veoma loše. Na ponovljenom pregledu kod kardiologa otkriveni su ožiljci na srcu. Posle toga, otišla je na bolovanje koje je trajalo godinu dana. Za to vreme je pila razne lekove, kao i dosta vitamina C, i šetala se, ali su rezultati bili i dalje nezadovoljavajući. Ubrzo potom je penzionisana. Imunološki sistem joj je bio veoma loš, tako da je bila izrazito podložna virusima. Kad više nije znala gde da ide ni šta da radi, čula je za jednu terapiju koju su isprobale neke njene drugarice i koja im je mnogo pomogla. Terapija se sastojala od pročišćavanja organizma na razne načine, uz promenu ishrane kao načina života. U početku je bila malo skeptična, ali bilo joj je jasno da će se, ako ništa ne preduzme, stanje pogoršavati. Što duže na voću i povrću
Prve tri nedelje Nada se hranila samo voćem i salatama. Uz to je počela pomalo da jede i ljuto: ljute papričice, koje su veoma zdrave za cirkulaciju i krvne sudove, i beli luk... U početku sve te namirnice smetaju ako organizam na njih nije navikao, ali se navike postepeno menjaju i dobre navike zamene loše. Drugog meseca terapije krenula je sa čišćenjem debelog creva putem klistiranja. Jedan od Nadinih zdravstvenih problema bila je i konstipacija. Takvo čišćenje se inače preporučuje svima koji imaju probleme sa zdravljem, jer se na taj način odstranjuju naslage starih stolica, godinama taloženih, koje truju organizam. Tokom terapije Nada je oslabila 12 kilograma i otada bez problema održava postignutu težinu.
Posle toga, preduzela je čišćenje jetre. Kada je i to obavila, osećala se kao preporođena, kao da je dobila krila. Nakon trećeg ili četvrtog čišćenja jetre, Nada je počela i da trči, što je za nju bio fantastičan osećaj posle svega što je pre toga doživela.

Srce bez ožiljaka
Rešila je da prestane da uzima lekove za srce i otišla na kontrolu kod kardiologa da vidi kakva je njena situacija s medicinskog gledišta. Njen suprug i prijatelji nisu mogli da poveruju da joj se stanje poboljšalo u toj meri od tih prirodnih terapija. Na sreću, i lekarske analize su pokazale uspeh. Kardiolog koji joj je šest meseci pre toga radio eho srca bio je takođe iznenađen. Kada je video da su se ožiljci na srcu povukli, on je želeo do detalja da čuje šta to ona radi i kako se hrani.

Jedan dan zdrave ishrane
Ovako izgleda Nadin dan novog načina ishrane. Ujutru prvo uzima med i vodu. Ušećereni med je ranije bacala, ne znajući da je upravo on zdrav. Kafe se nije odrekla, ali sada za ceo dan popije dve šoljice, dok je ranije pila mnogo više. Posle jutarnje kafe, obavezno popije neki od biljnih čajeva, a zatim čašu prirodnog soka (iz sokovnika), ili, ako nema vremena da pripremi sok, popije sok iz tetrapaka. Uz čaj popije vitamin C, a posle toga uz sok uzme kašičicu ribljeg ulja, kašičicu polena i na vrh kašičice prirodnog kalcijuma od ljuske jajeta. Zatim pojede neku voćku (jabuku, bananu, smokvu), a oko četiri sata poslepodne ruča. Za ručak obavezno uzima dosta salata, i to sezonskih (u skladu s godišnjim dobom), zatim vrlo kratko termički obrađeno povrće sa maslinovim uljem, jabukovim sirćetom i belim lukom i dosta ljute papričice, koju ranije skoro uopšte nije jela.
Večera obično voće, salatu, crni hleb... Kad je gladna, spremi šniclu od soje. Izbegava teška jela. Kada ide u goste, tog dana pije sokove, jede voće i prirema se tako za jaču večeru, a sledećeg dana se trudi da jede što manje, da unese dosta tečnosti i uradi klistir. Za mesom više ne oseća potrebu, iako joj nije zabranjeno. Jede ga otprilike jednom u 15 dana.
Ključne reči u članku (za pretragu povezanih članaka):

Ostali članci u rubrici:

 

Komentari   

 
+4 #1 Gordana Jovanovic 29-01-2011 10:56
Kako dastupim u kontakt sa postovanom gospodjom Nadom Radovic. Vec neko vreme se lecim od Koksakija bezuspesno.Bili bi mi veoma korisni njeni saveti.
Unapred zahvalna
Gordana Jovanovic
Citat
 
 
+1 #2 Guest 01-04-2014 10:08
Molim vas, da me povezete sa g-djom Nadom Radovic. Pozdrav Nada
Citat
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži