Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ostali događaji

Otvoren prvi afirmacioni centar u Srbiji

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
subota, 02 novembar 2013 12:00
LifeSchoolPrvi Afirmacioni centar u Srbiji, po imenu "Life school" – Životna škola, koji prvenstveno zastupa program Lujze Hej "Volite sebe, izlečite svoj život", otvoren je u petak, 25. oktobra u Novom Sadu, u ulici Marka Miljanova broj 10 i isključivo će se baviti boljom, zdravijom i srećnijom budućnošću čoveka.
Radionice će voditi Tanja Drakulić, zvanični licencirani trener Heal Your Life programa Lujze Hej (na slici levo).
 
Sigurno ste više puta u životu čuli one poznate rečenice: „E dete moje, u životu ti je najjača životna škola“, „Da mi je ova pamet a one godine“, „Posle bitke svi su generali“. 
Zašto ne bismo bili na vreme upoznati sa univerzalnim ili božjim zakonima?
Sve ove istine počivaju na ljubavi, pozitivnim stavovima, razumevanju, opraštanju, te na zlatnom pravilu: „Čini drugima ono što bi voleo da drugi čine tebi!”
Zamislite kakav bi svet bio kada bi se svi pridržavali ovih univerzalnih istina. Bio bi raj na svetu, ne bi bilo potrebe za ratovima, vojskama, manje bi bilo gladnih. Taj raj vi možete napraviti u vašem svetu.
Samo tako bismo život proživeli lakše, lepše i (mnogo) bezbrižnije.
Mi nismo ni psihoterapeuti, ni iscelitelji. Mi inspirišemo ljude, pravimo im prostor, upoznajemo ih kako da sopstvenim mogućnostima žive svoj najbolji život i podučavamo ih tehnikama promene kako bi na način na koji nisu mogli ni da sanjaju popravili svoje živote.
HYL (”Volite sebe, izlečite svoj život”) radionice pružaju učesnicima tehnike koje će im pomoći da promene svoj život, razviju svest o negativnim uverenjima, oslobode se starih emocija i navika koje su ih godinama ograničavale i dopuste novim idejama da dopru do svesti. 
Lujzu Hej mnogi nazivaju Majkom Nove Misli, smatra se jednom od vodećih ličnosti na polju motivacije, samopomoći i ličnog razvoja. Njen život je najbolji primer njenog učenja. Imala je teško detinjstvo, preživela je zlostavljanje, incest. Prekretnica u njenom životu desila se kada je obolela od raka. Afirmacijama, vizualizacijama i zdravim načinom ishrane uspela je da pobedi bolest za šest meseci.
HYL program prezentuje filozofiju koja je milionima ljudi promenila život u pozitivnom smislu. „Volite sebe – izlečite svoj život“ je veoma moćna radionica; radi se sa svakim od četiri naša aspekta: UM, TELO, EMOCIJE I DUH.
LifeSchool1Prvi Afirmacioni centar u Srbiji, po imenu "Life school" – Životna škola, koji prvenstveno zastupa program Lujze Hej  "Volite sebe, izlečite svoj život", otvoren je u petak, 25. oktobra u Novom Sadu, u ulici Marka Miljanova broj 10 i isključivo će se baviti boljom, zdravijom i srećnijom budućnošću čoveka.
Proći kroz HYL program je iskustvo neprocenjive vrednosti, koje će vas prvenstveno osvestiti, postaćete svesni moći koju nosite u sebi, prepoznaćete prepreke koje vas ograničavaju, tj. negativna uverenja i baš ona su od velike važnosti na našem putu ka isceljenju i blagostanju, jer samo kad znamo gde je „kvar“, možemo ga i „popravljati“. Ulagati u sebe je prava „investicija“ i samo tako možemo „investirati u druge“. Voleti sebe i pružati sebi ne podrazumeva egocentrično stanovište, već nasuprot tome – samo tako možemo voleti i pružiti i sebi i ljudima oko sebe.
 
Sva snaga i moć su u Vama! 
Svi smo mi više puta posetili psihoterapeute, iscelitelje, doktore, astrologe, numerologe, bioenergičare ... i sve je to u redu, sve smo to mi posetili posle, kao posledicu nečega. Vreme je da posetimo i sebe!
 
Afirmišite svoje dobro! poručuju iz Afirmacionog centra "Life school" - Životna škola u Novom Sadu.
 
Dodatni info: 065/999-55-55
 
 
Poslednje ažurirano utorak, 05 novembar 2013 01:08
 

Učenici posadili Zmajevo drvo mira

(3 glasova, ocena 3.67 od 5)
Autor: Zdravije...   
petak, 20 septembar 2013 12:00

ZmajevoDrvoMiraPovodom 21. septembra - Međunarodnog dana mira, učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Kamenice posadili su „Zmajevo drvo Mira“ i tako se priključili globalnoj akciji u svetu „Eno tree-planting day“.

Učenici viših razreda, u petak u 13 časova, posadili su svoje drvo mira, na koje su okačiti svoje poruke o miru, o zaštiti životne sredine. Takođe, u hodniku škole nalazi se pano u obliku goluba koji simboliše mir u svetu, ali i njihove različite porukice koje ukazuju na značaj komunikacije i saradnje između škola i učenika iz različitih država.
Učenici su uživali u ovoj akciji jer su shvatili da je mir potrebno negovati baš kao što se sadi i neguje drvo na celoj planeti Zemlji.

Ekološka organizacija ENO iz Finske prvi put je sprovela ovu akciju 2004. godine, a do sada je u njoj učestvovalo preko 10.000 škola iz 157 zemalja. Od ove godine i škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Kamenice postala je deo globalnog tima.

Učenici ove škole redovno učestvuju u ekološkim akcijama i brinu o prirodi. Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, osnovci ove škole su ozelenili i školsko dvorište i tom prilikom posadili 36 sadnica.

 

 

Zmajevo3Zmajevo2Zmajevo4

Poslednje ažurirano petak, 20 septembar 2013 17:10
 

Održan besplatan koncert grupe Ananda u SKC-u

(3 glasova, ocena 4.67 od 5)
Autor: Zdravije...   
sreda, 09 maj 2012 08:00

U velikoj sali beogradskog SKC-a u utorak, 8.maja 2012 održan je besplatni koncert muzičkog ansambla Ananda iz Londona.

Ananda je vokalno-instrumentalna grupa, koja je dosad izdala četiri albuma i održala niz koncerata širom Evrope, kao i u SAD, uključujući katedrale u Bristolu i Beču, Mela u Glazgovu, Luvr u Parizu, Kunstlerhaus u Beču, a njihovu muziku emitovale su brojne radio-stanice u Engleskoj, kao i nekoliko u Rusiji. 


Opšti utisak, koji dele gotovo svi slušaoci njihovih koncerata, jeste da ova muzika donosi mir, dobro raspoloženje i radost, da oplemenjuje slušaoca i da olakšava da umirimo misli, okrenemo se unutrašnjem srcu i pronađemo u sebi izvor dobre volje, saosećanja i ljubavi. Ovo je muzika koja pomaže slušaocu da ostvari meditativno stanje koje opušta, okrepljuje, obnavlja energiju i pomaže da se lakše suočavamo sa izazovima svakodnevnog života.

Svi koncerti ove grupe su besplatni, jer njeni članovi osećaju da njihovo izvođenje doprinosi njihovom sopstvenom duhovnom napretku i predstavlja priliku da podele svoja iskustva sa publikom koju ova oblast zanima. 

Muzika koji oni izvode se odlikuje izuzetnom čistotom, dominacijom melodijske linije (koja ponekad podseća na renesansne napeve i gregorijanski koral), kao i maštovitim spajanjem raznovrsnih muzičkih motiva i stilova raznih zemalja, podjednako i Istoka i Zapada.


Poslednje ažurirano četvrtak, 10 maj 2012 09:54
 

Održana prvomajska izviđačka smotra Ada 2012

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
četvrtak, 03 maj 2012 02:00

Savez izviđača Beograda za prvomajske praznike organizovao je akciju SMOTRA IZVIĐAČA BEOGRADA „ADA 2012“.
Akcija je održana od 28.4. do 1.5.2012. godine, na terenima Ade Ciganlije pored kupatila „Beograd“.

Izviđači ovom tradicionalnom akcijom, koja je održana 58. put, krenuli su sa organizovanim boravkom u prirodi, koji traje do kraja septembra. Na Smotri je učestvovalo preko 700 izviđača i planinara iz Beograda, 100 izviđača iz drugih krajeva Srbije, kao i iz Crne Gore, Republike Srpske, BiH, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

Tokom četvorodnevnog boravka u šatorskom naselju na Adi Ciganliji izviđači su se družili, igrali i takmičili u raznim disciplinama.
Izviđači Beograda, kao dobri domaćini, napravili su sadržajan program za goste iz unutrašnjosti i drugih zemalja. 

Smotra je iskorišćena za dogovor o izviđačkoj saradnji u budućnosti, posebno dogovor o susretu skauta glavnih gradova balkanskih zemalja.

Pokrovitelj Smotre bio je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu.
Značajnu podršku održavanju Smotre pružili su JP „Zelenilo Beograd“, JP „Ada Ciganlija“ i druge ustanove.

Dodatni info

Poslednje ažurirano četvrtak, 10 maj 2012 09:59
 

Japanska kultura i veštine u Centru "Dojo Harukaze"

(2 glasova, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
četvrtak, 15 decembar 2011 12:00

 DojoHarukazeU Beogradu je otvoren još jedan izvanredan centar, sa vrlo bogatim sadržajem, koji je specifičan po tome što promoviše japansku kulturu.

Kulturno-rekreativni centar "Dojo harukaze" nastao je prvenstveno da bi ljubitelji aikidoa, u odgovarajućem ambijentu, bez vremenskog ograničenja koje postoji u prostorima koji se iznajmljuju na sat, mogli da se bave svim aspektima ove drevne veštine.

 

 

 

 

Iako je u Srbiji aikido poznat samo kao borilačka veština i stoga posmatran isključivo kao fizička aktivnost, a još češće kao način samoodbrane, oni koji se ozbiljno bave njime, a među njima i osnivači centra "Dojo harukaze" apsolutno su nezadovoljni tom definicijom.

DojoHarukaze5Aiki ima široko značenje ostvarivanja harmonije u svim domenima i na svim relacijama. Osim perfekcije uklapanja u fizički pokret partnera, što je od suštinskog značaja za jednu borilačku veštinu, koliko i za bilo koju vrstu plesa ili sporta, harmonija koja se izučava kroz aikido podrazumeva upoznavanje, korišćenje i proširivanje sopstvenih fizičkih i duhovnih kapaciteta samostalnim vežbanjem, u kome najveći značaj ima kinorenma, koja je po svom karakteru najsličnija jogi.

Zato su u svom centru ponudli čitavu lepezu raznih aktivnosti, među kojima je npr. i antistres program.

 

 

DojoHarukaze1Antistres program obuhvata lagane, ali efikasne parterske vežbe, kojima se angažuju sve mišićne grupe, kinorenmu, tj. vežbe disanja, istezanja i meditacije i japansku masažu - šiacu (shiatsu), sa kojom se upoznajete tokom vežbanja, a koju možete raditi u obliku samomasaže ili naizmenično sa partnerom.

 

 

 

 

 

DojoHarukaze3"Šiacu je jedan od vrhunskih oblika aikija, jer kroz kontakt prstima i tehnike istezanja i pritiskom na odgovarajuća mesta na telu, treba da osetimo partnera, rasteretimo ga nagomilane energije i vratimo mu organizam u zdravo stanje", objašnjava Jelena Vrzić, majstor aikidoa i direktorka Centra.

Dodatni info

Poslednje ažurirano sreda, 28 decembar 2011 13:10
 

Goli prijatelji životinja na Trgu republike

(7 glasova, ocena 3.86 od 5)
Autor: Zdravije...   
petak, 18 novembar 2011 02:00

ProtivKrznaPovodom obeležavanja Nedelje borbe protiv krzna koja se širom sveta organizuje svake godine u zadnjoj nedelji novembra, počevši od 18 do 25.11., Udruženja Sloboda za životinje iz Beograda i Udruge Prijatelji životinja iz Zagreba, organizovali su danas Protest protiv krzna pod nazivom: ZA SRBIJU BEZ KRZNA 2011. Protest je održan na Trgu Republike od 11 do 12č.

Cilj ovog protesta je da se skrene pažnja javnosti na svu okrutnost industrije krzna i besmisao ubijanja životinja u svrhu proizvodnje krznene odeće zbog mode i glamura, kao i  na posledice po životnu sredinu i da se probudi saosećajnost građana Srbije za nezamislivu patnju koju trpe životinje u farmama za krzno!

Sam protest je bio mirnog karaktera a uz govor preko megafona i uz prisustvo brojnih aktivista koji su držali transparente i parole protiv krzna, svi učesnici u programu su preneli poziv građanima da napuste korišćenje bundi i odevnih predmeta od krzna i samim tim da daju svoj doprinos sprečavanju masovnog ubijanja i patnje miliona nedužnih životinja koja se dešava svake godine na farmama krzna.

ProtivKrzna2Tokom protesta je održan goli perfomans, u kjem je četvoro golih aktivista ležalo u "krvavim" kostimima na gomili na pločniku pokazujući tim šokantnim činom simboliku odranih životinja na farmama krzna od kojih su mnoge ubijene još žive.

Dodatni info Zoran Mikan, koordinator akcije: 064/3626-072

Poslednje ažurirano subota, 19 novembar 2011 02:13