Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ishrana Kuvajte zdravije Pikantna pečena bundeva

Pikantna pečena bundeva

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
četvrtak, 18 avgust 2011 13:00

PecenaBundeva

 

Iako je leto, pečena bundeva, koja je uobičajena za hladnije dane, može da bude odličan izbor. Pa još kada se dodaju neki prirodni začini. I kada se malo zaljuti, mmmmm, pazite da ne pojedete i svoje prste..

 

Potrebni su vam:

  1 velika bundeva
1 sušena čili paprika
morska so i biber
šaka žalfije
štapić cimeta, izlomljen na komadiće
hladno ceđeno maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prepolovite bundevu, uklonite semenke (ali ih zadržite) i isecite bundevu na kriške, ali ostavite koru. U avanu izmrvite papriku sa prstohvatom morske soli. Dodajte listove žalfije, deliće cimeta i dovoljno maslinovog ulja da bi se mešavina vezala, i utrljajte u bundevu.
Stavite bundevu u jednom sloju u pleh i blago začinite solju i biberom. Pospite sa malo semenki bundeve i pecite dok kora ne bude mekana. Uklonite cimet.

Uživajte!

NAPOMENA: Recepti koje objavljujemo ne spadaju među najzdravije recepte. Oni su jedan ili više koraka udaljeni ka zdravijem od recepata koji preovladavaju u današnjim medijima, i uglavnom su namenjeni onima koji tek ulaze u svet zdravijeg, ili onima koji bi da ponekad iskoče iz svojih uobičajenih makrobiotičkih, vegetarijanskih i drugih doslednih nutricionističkih principa. Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano četvrtak, 18 avgust 2011 09:31
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark