Misao dana

  • Zašto vam je potrebno tako mnogo vremena da biste postigli ono što želite? Ne zbog toga što vaša želja nije dovoljno jaka. Ne zbog toga što niste dovoljno inteligentni. Ne zbog toga što niste dovoljno dostojni. Ne zbog toga što je sudbina protiv vas. Ne…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ishrana Kuvajte zdravije Pikantna pečena bundeva

Pikantna pečena bundeva

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
četvrtak, 18 avgust 2011 13:00

PecenaBundeva

 

Iako je leto, pečena bundeva, koja je uobičajena za hladnije dane, može da bude odličan izbor. Pa još kada se dodaju neki prirodni začini. I kada se malo zaljuti, mmmmm, pazite da ne pojedete i svoje prste..

 

Potrebni su vam:

  1 velika bundeva
1 sušena čili paprika
morska so i biber
šaka žalfije
štapić cimeta, izlomljen na komadiće
hladno ceđeno maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prepolovite bundevu, uklonite semenke (ali ih zadržite) i isecite bundevu na kriške, ali ostavite koru. U avanu izmrvite papriku sa prstohvatom morske soli. Dodajte listove žalfije, deliće cimeta i dovoljno maslinovog ulja da bi se mešavina vezala, i utrljajte u bundevu.
Stavite bundevu u jednom sloju u pleh i blago začinite solju i biberom. Pospite sa malo semenki bundeve i pecite dok kora ne bude mekana. Uklonite cimet.

Uživajte!

NAPOMENA: Recepti koje objavljujemo ne spadaju među najzdravije recepte. Oni su jedan ili više koraka udaljeni ka zdravijem od recepata koji preovladavaju u današnjim medijima, i uglavnom su namenjeni onima koji tek ulaze u svet zdravijeg, ili onima koji bi da ponekad iskoče iz svojih uobičajenih makrobiotičkih, vegetarijanskih i drugih doslednih nutricionističkih principa. Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano četvrtak, 18 avgust 2011 09:31
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark