Misao dana

  • Sloboda u izboru – to je ideal unutrašnjeg vođstva, te mudrosti autentičnog pojedinačnog glasa koji može delovati isceljujuće na čoveka. Potrebno je da naučimo prvo sami sebe da čujemo. Jer, mi to upravo retko kada činimo. Kao što ne čujemo šum vlastitog krvotoka niti ostale…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ekologija Ekovesti Dok se Majka Priroda ljuti...

Dok se Majka Priroda ljuti...

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
ponedeljak, 31 januar 2011 08:00

Eko_2_Nova_sklonista_od_prirodnih_katastrofa

Nesumnjivo je da priroda reaguje na nezasito potrošačko ponašanje, i opominje nas da treba svi složno da počnemo razumno da koristimo njena blaga, kako bismo ih svi imali dovoljno, a da ujedno njoj ne nanosimo bol...

Svaka pa i najmanja zajednička ekološka akcija važna je bezmalo koliko i veliki dogovori sa svetskih ekoloških okupljanja.

Tako je i nedavna katastrofa koju su izazvale poplave u Australiji, neke podstakla na udruživanje spasonosnih ekoloških ideja. Saradnja američkih kompanija FTL Solar i Ascent Solar dovela je, naime, do inovativnog rešenja - fleksibilne ploče za iskorišćavanje čiste sunčeve energije.

Kako se upotreba raspoloživih rezervi fosilnih goriva sve više bliži kraju, svaki izum koji koristi sunčevu i druge vrste tzv. obnovljivih energija od izuzetnog je značaja.

Pomenuta saradnja je, u konačnom, donela spasonosno - solarno sklonište, pod nazivom PauerMod.

Ovaj ekološki izum lak je za transport, jer je težine približno 75 kilograma, a omogućava dnevno napajanje energijom od 4,5 kilovatčasa, što je sasvim dovoljno da napuni mobilni telefon, lampu, laptop, baterije...

Izvor i dodatni info 1

Izvor i dodatni info 2Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano ponedeljak, 31 januar 2011 08:07
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark