Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Ekologija Ekovesti Dok se Majka Priroda ljuti...

Dok se Majka Priroda ljuti...

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
ponedeljak, 31 januar 2011 08:00

Eko_2_Nova_sklonista_od_prirodnih_katastrofa

Nesumnjivo je da priroda reaguje na nezasito potrošačko ponašanje, i opominje nas da treba svi složno da počnemo razumno da koristimo njena blaga, kako bismo ih svi imali dovoljno, a da ujedno njoj ne nanosimo bol...

Svaka pa i najmanja zajednička ekološka akcija važna je bezmalo koliko i veliki dogovori sa svetskih ekoloških okupljanja.

Tako je i nedavna katastrofa koju su izazvale poplave u Australiji, neke podstakla na udruživanje spasonosnih ekoloških ideja. Saradnja američkih kompanija FTL Solar i Ascent Solar dovela je, naime, do inovativnog rešenja - fleksibilne ploče za iskorišćavanje čiste sunčeve energije.

Kako se upotreba raspoloživih rezervi fosilnih goriva sve više bliži kraju, svaki izum koji koristi sunčevu i druge vrste tzv. obnovljivih energija od izuzetnog je značaja.

Pomenuta saradnja je, u konačnom, donela spasonosno - solarno sklonište, pod nazivom PauerMod.

Ovaj ekološki izum lak je za transport, jer je težine približno 75 kilograma, a omogućava dnevno napajanje energijom od 4,5 kilovatčasa, što je sasvim dovoljno da napuni mobilni telefon, lampu, laptop, baterije...

Izvor i dodatni info 1

Izvor i dodatni info 2Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano ponedeljak, 31 januar 2011 08:07
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark