Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Duhovnost Vera/Molitva

Odgovor na Božiju ljubav

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
ponedeljak, 29 septembar 2014 02:00

franjoasiski

U svetom vremenu posta posebno smo pozvani na intenzivniji molitveni život, uzdržavanje, dela ljubavi. Evo šta o svrsi posta kaže sv. Franja Asiški, jedan od najpoznatijih hrišćanskih svetaca...

Poslednje ažurirano utorak, 30 septembar 2014 18:26
 

Veličina praštanja

(16 glasova, ocena 4.56 od 5)
Autor: Dr Sanda Rašković Ivić, psihijatar-psihoterapeut   
subota, 11 april 2009 08:36

Opširnije: Veličina praštanjaUmete li da savladate svoj ego?

Praštanje nije slabost, praštanje je snaga. Praštanje nije glupost, već mudrost. Praštanje je, u svojoj suštini, plemenitost. Praštanje je hrišćanska kategorija. Ali, ne starozavetna. Znamo da u Starom zavetu piše: „Oko za oko, zub za zub.“ Taj starozavetni princip vodi poreklo iz paganstva, kada je osveta bila najnormalniji deo ljudskog života...

Poslednje ažurirano petak, 04 novembar 2011 01:33
 

Lekovitost molitve

(10 glasova, ocena 4.50 od 5)
utorak, 27 januar 2009 14:33

HRAM SV. SAVEMolitva počinje gde ljudska sposobnost prestaje. Istraživanja u SAD pokazuju da je od svih alternativnih metoda najdelotvornija - molitva. „Želimo da ljude podsetimo na jednostavne metode kojima uvek mogu da pomognu sebi u svakom trenutku. Molitva je jedna od njih“, objasnio je ideju da se organizuje okrugli sto "Molitva i zdravlje", Goran Kojić, idejni tvorac i organizator ovog okruglog stola.

Poslednje ažurirano četvrtak, 06 avgust 2009 12:31
 

Što mislimo – to i postajemo

(16 glasova, ocena 4.38 od 5)
Autor: Valas D. Vejtles   
ponedeljak, 02 jun 2008 02:00

MolitvaNačin na koji čovek čini stvari direktna je posledica načina na koji misli o stvarima. Misliti ono što želite da mislite znači misliti ISTINU, bez obzira kako to izgleda. Svaki čovek ima prirodnu i urođenu moć da misli ono što želi da misli, ali to zahteva daleko više napora nego da misli one misli koje mu sugeriše pojavnost.

Poslednje ažurirano subota, 20 mart 2010 09:17
 

Da li se uopšte molite?

(5 glasova, ocena 5.00 od 5)
utorak, 18 april 2006 02:00
molitva.jpgIstraživanja u SAD pokazuju da je molitva najčešće korišćenja od svuh alternativnih metoda. "Želimo da podstaknemo ljude na razmišljanje, da ih podsetimo na jednostavne metode kojima mogu da pomognu sebi u ovom zahuktalom životu koji vodimo. Molitva je jedna od tih metoda", objasnio je ideju za organizovanje okruglog stola "Molitva i zdravlje", na kojem je ova tema osvetljena sa nekoliko različitih stanovišta, Goran Kojić, glavni i odgovorni urednik Zdravo života.
Okrugli sto je održan 15. marta u Plavoj sali "Medifarma" u Beogradu. Ovo je integralna verzija.
Poslednje ažurirano sreda, 03 jun 2009 14:46
 

Kako se vratiti iz kome?

(8 glasova, ocena 5.00 od 5)
četvrtak, 02 mart 2006 02:00
dusan.jpgZahvaljujući svojoj mladosti, molitvama svojih dragih i čeličnoj volji, dvadesetčetvorogodišnji Dušan Perović iz Beograda vratio se iz kome posle saobraćajnog udesa i od teškog invalida za relativno kratko vreme postao tražen trener i izuzetno građen muškarac koji se uspešno takmiči na internacionalnom nivou.

Ona prva mučna, teška i opora životna priča ovog mladića počinje 2001. godine kada je sa ocem Radulom krenuo put Kotora na letovanje, gde inače u porodičnu kuću odlaze svake godine. Nalikovao je svaki taj dan na prethodni, suncem okupan i morem obasjan, sve dok gospodarica sudbina nije odlučila da bude drugačije. Jedan izlazak sa društvom, Dušanov nenadani odlazak iz kafića, prijateljstvo koje osećanjem i slutnjom spasava, udes u samoći noći, krvavi tragovi oko smrskanog automobila, zavijanje sirene hitne pomoći i bolnica... To su dešavanja o kojima Dušanu pričaju drugi. Ne seća se tih trenutaka, kao ni narednih sedam dana, koliko je bio u komi, lebdeći između života i smrti u Specijalnoj bolnici "Vaso Ćuković" u Risnu. Kad su ga i lekari otpisali, otac ga je dozivao, a majka i braća tiho se kraj uzglavlja molili da im se vrati. Bog im je uslišio molitve. Dušan je otvorio oči.
 

Post - put ka duhovnom i fizičkom zdravlju

(9 glasova, ocena 4.11 od 5)
Autor: Dragan Andrić*   
četvrtak, 09 decembar 2004 02:00

monasiPost predstavlja koren svih vera, veoma važan deo religioznih obreda i duhovnih rituala za mnoge vere, uključujući i najveće - hrišćanstvo, judaizam, islam, hinduizam i budizam.

Poslednje ažurirano utorak, 30 septembar 2014 21:20