Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Duhovnost Meditacija Transcendentalna meditacija - za bolji uspeh

Transcendentalna meditacija - za bolji uspeh

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
utorak, 24 maj 2011 02:00

6_maj_Transcendentalna_meditacija_za_bolji_uspeh_u_ucenju Tehnika transcendentalne meditacije (TM) može biti efikasna podrška za poboljšanje uspeha u matematici i engleskom jeziku kod učenika koji u ovim oblastima pokazuju slabe rezultate...

To potvrđuje tudija koju je objavio žurnal Obrazovanje (Education), sprovedena u jednoj kalifornijskoj srednjoj školi, na 189 učenika koji su pokazivali slabo znanje iz engleskog jezika i matematike.

 

"Rezultati istraživanja pružaju podršku novijem trendu obrazovanja, koji u cilju postizanja većeg školskog uspeha naglasak stavlja na razvijanje uma ", istakao je dr Ronald Cigler, koautor studije i vanredni profesor na Pen Stejt univerzitetu u Ebingtonu.

"Ovo istraživanje će veoma doprineti poboljšanju učenja u našim državnim školama", rekao je istim povodom dr Sanford Nidiš, vodeći autor i profesor obrazovanja na Mahariši univerzitetu menadžmenta. 

"Rezultati sugerišu da možemo uspostaviti obrazovni program jednostavan za primenu, koji može znatno pomoći deci koja imaju problema sa učenjem", zaključio je dr Nidiš.

Dodatni info i izvor
Ključne reči u članku (za pretragu povezanih članaka):

Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano utorak, 24 maj 2011 08:26
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark