Misao dana

  • Hteli mi to ili ne, ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa - boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima.…

    Opširnije...

Kuda idemo?


  • Ko je odgovoran za glad, zagađenje, nasilje i ratove i sve nevolje u svetu? Predsednici i vlade velikih i malih država, političari, crkve, tajne organizacije, sekte? Ne. Svako od nas je lično odgovoran.

    Opširnije...

Izvori vesti

Zdravije - Novo
Naslovna Živeti zdravije Prevencija Šta ne bi trebalo zaboraviti o zdravijem življenju...

Šta ne bi trebalo zaboraviti o zdravijem življenju...

(1 glas, ocena 5.00 od 5)
Autor: Zdravije...   
nedelja, 12 maj 2013 02:00

NacelaZdravogZivota Final

Ima mnogo pogleda na zdrav život. Često su oni i suprotstavljeni. Ponekad se čini da je sve principe zdravijeg življenja nemoguće ostvariti u svakodnevici. Ovde vam nudimo one najosnovnije, koji su svakom prihvatljivi...

Da pijemo dovoljno vode

Potrebe organizma su 2l čiste vode dnevno. Ne mogu je zameniti alkohol, čaj, kafa, sokovi... Ne dehidrirajmo bez potrebe svoj organizam.


Da se dovoljno krećemo

Nema lekara, ni zvaničnog ni alternativnog, koji vam neće reći da vam je neophodno bar pola sata šetnje dnevno. Još bolje je ako imate vremena i za neki sport ili vežbanje.


Da prekinemo sa pušenjem, ukoliko to već nismo učinili

Od njega nema ama baš nikakve koristi, a rizici su ogromni. Ukoliko pušite, možete da počnete tako što ćete postepeno, dan za danom, smanjivati broj popušenih cigareta.


Da damo prednost ishrani voćem, povrćem i integralnim žitaricama

Ovde se misli u odnosu na ishranu mesom, jajima i mlečnim proizvodima. U tome se slažu i zvanične i alternativne teorije ishrane.

Da povremeno izađemo na sunčevu svetlost

Ali, moramo da je dobro doziramo, pogotovo sada, kada je količina ultravioletnog značenja ekstremno porasla. Pogledajte uputstva na str. 18.


Da mislimo i osećamo pozitivno

Pozitivni ljudi su zdraviji. To je stav i zvanične i alternative medicine. Strah, sumnja, bes, mrzovolja i potištenost neće nam ni u čemu pomoći. Naprotiv, samo će nam otežati život.

Da se radujemo i smejemo

Radost i smeh imaju isceljujuću moć. To su potvrdila psihološka i fiziološka istraživanja.Ostali članci u rubrici:

Poslednje ažurirano ponedeljak, 20 maj 2013 07:28
 

Dodaj komentar

Poštovani ljubitelji zdravijeg, ali i svi drugi koji ste kročili u svet Zdravijeg..., SVI VAŠI KOMENTARI biće dragoceni za nas, pa čak i kada u njima bude onih poruka koje nećemo moći da objavimo na sajtu... - A to su poruke koje su uvredljive na bilo koji od uobičajeno nekonvencionalnih načina... - Potom, u komentarima neće biti mesta za pretnje, vulgarnosti bilo kog tipa, klevete i slično. - Nećemo objavljivati ni komentare koji predstavljaju otvoreno ili skriveno (samo)reklamerstvo. - Iz komentara ćemo odstranjivati lične podatke (brojeve telefona, e-mail, kućne adrese itd.). - Molimo da u komentarima upotrebljavate neki od sledećih južnoslovenskih jezika: srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski. - Zadržavamo pravo da ne obrazlažemo razloge za neobjavljivanje poruka (komentara).


Sigurnosni kod
Osveži

Share/Save/Bookmark